Hoe werkt het?

Wanneer een webwinkel een goedkope eenmalige voorraad of een restpartij heeft van een grote voorraad en deze kwijt wilt, dan kan de webshop deze producten voor een zeer redelijke prijs aanbieden. Een restpartij voor opslagkosten kunnen zorgen of wanneer door de aard van het product deze zich in een afnemende trend bevindt, willen webwinkels graag zo snel mogelijk van deze producten af. Het kan ook zo zijn dat de producten door de webshop in grote lading maar tegen een zeer lage prijs zijn ingekocht, de webwinkel de grote lading zo snel mogelijk wilt verkopen en snelle omzet kan genereren. Al met al een gunstige manier voor consumenten om te profiteren van de goedkoopste aanbiedingen.

Aanbiedingen en linken naar webshops

Een webshop die een fantastische aanbieding heeft, wilt natuurlijk zo veel mogelijk bezoekers trekken. Door met aanbiedingen shops samen te werken heeft een webshop een grotere kans zijn doelgroep te bereiken. Aanbiedingen shops, verkopen als het ware aanbiedingen voor webshops. Dit doen ze door te linken naar de webshop, wanneer een consument interesse heeft in een op de aanbiedingsshop aangeboden aanbieding. Als dank betaald de webshop de aanbiedingen shop een kleine commissie voor het vinden en doorklinken van een klant naar de webwinkel.

Affiliate programma

Een affiliate programma staat voor het systeem van pay per clicks en het door linken van bezoekers naar de pagina van de webshop of adverteerder, zoals beschreven hierboven.

Een affiliate programma werkt samen met adverteerders en de affiliate. De adverteerder stelt promotie materiaal beschikbaar voor de Affiliatie. Deze maakt content ontremd het onderwerp en zorgt ervoor dat bezoekers zijn content vinden. Door leads te gebruiken in zijn content, wordt de bezoeker doorgestuurd naar de website van de adverteerder, dit kan zijn een webshop, pagina of andere. Als dank voor het vinden van bezoekers, krijgt de affiliate een vergoeding in de vorm van commissie. De meest voorkomende vergoedingen zijn, pay per clicks, pay per leads en pay per sale, pay per view.

De clicks en views brengen de minste commissie inkomsten op en de leads en sales de meeste.